Musikk og kaffe // Munor, Rolf-Erik Nystrøm og Carlos (del av Sildajazz)

Musikk og kaffe // Munor, Rolf-Erik Nystrøm og Carlos (del av Sildajazz)

Hva skulle vi gjort uten musikken? Og hva skulle vi ha gjort uten kaffe?

Det hele startet med de magiske bønnene fra Etiopia på 500-600 tallet … Kaffe og musikk har mange åpenbare likheter. Noen ganger er den fløyelsmyk og leskende, andre ganger robust og rivende. Både musikk og kaffe har en mengde nyanser og detaljer som bare kjennere vet å verdsette. En rekke kjente komponister har latt seg inspirere av kaffe, og mange av dem drakk også store mengder kaffe selv. Fartein Valen, Bach, Beethoven, Mozart, eller utøvere som Glenn Gould.

I Haugesund var kaffekulturen sterk i tilknytning til både bedehus og avholdsbevegelsen, men i de senere tiår har også en mer urban og rikholdig kaffekultur nådd oss her i vest. En av byens fremste kaffeambassadører er Carlos Abdo Monclair, med hans kjente og kjære kaffebar «hosCarlos». Denne konserten er et samarbeid mellom kammermusikerne i MUNOR og «hos Carlos».

For å sy det hele sammen, har vi hentet inn saksofonist Rolf-Erik Nystrøm, som har reist verden rundt i musikkens tjeneste. Han har lagt opp en musikalsk reiserute de samme veiene kaffen har tatt. Det blir kaffesmaking, fortellinger og mye musikk.

Bilder: Hreinn Gudlaugsson / Edgar Bachel

 

14. august Kl. 14:00 Haugesund Folkebibliotek Billetter: 250,-