Samarbeidspartnere

Munors venner

Munors venner ble stiftet i 2017. Det er en venneforening som har som hovedintensjon å være en støttegruppe for Musikkselskapet Nordvegen (MUNOR). Vi skal være med å promotere selskapets konserter,  være tilstede på konsertene så ofte det lar seg gjøre, samt å markedsføre arrangementene på beste måte.

Vi arrangerer også konsertturer og har blant annet knyttet vennskapsallianser med Harmoniens Venner i Bergen som vi har møtt på to konserter.  De utenbys konsertturene har så langt vært i Stavanger og Bergen, men på sikt har vi også ønske om å besøke andre byer der flotte klassiske konserter arrangeres.

Vi er i dag ca 40 medlemmer (noen av dem ser du på bildet), men ønsker at flere blir med, så ta kontakt hvis du er interessert.

Kontaktinfo:

Jan Velde
906 58 197

Munors venner Facebook

Samarbeidspartnere

Harald Hårfagre Kammerorkester

Harald Hårfagre kammerorkester (HHK), lokalisert i Haugesund, er det eneste profesjonelle orkester mellom Bergen og Stavanger. Det ble stiftet i 1999 av Nils Økland som var orkesterets første leder.

Orkesteret er prosjektbasert og har fra etableringen kunnet presentere konserter innenfor mange områder sjangermessig som folkemusikk, opera, jazz, samtidsmusikk, improvisert musikk, filmmusikk, hip-hop, klassisk i alle tidsepoker men spesielt sammenhengen mellom barokk og folkemusikk.

Orkesteret har stor kontaktflate og samarbeider bredt med aktører som komponister, eksterne solister og dirigenter, kirkene, lokale konsert- og kulturhus, Haugesund filmfestival, Fartein Valenfestivalen, Podiumfestivalen, Sildajazz, Film og kino, Musikkselskapet Nordvegen AS (der orkesteret er en av eierne), videregående skole (musikk- og danselinje), kulturell skolesekk, Stavanger 2008. Orkesteret tar sikte på å holde profesjonelt nivå, noe som også er grunnlaget når man engasjerer musikere.

På bildet ser man orkesteret sammen med Sondre Lerche i et prosjekt under Sildajazz 2020

For å kontakte Harald Hårfagre kammerorkester, send en epost

Epost

Samarbeidspartnere

Nord-Rogaland Symfoniorkester

Nord-Rogaland Symfoniorkester (NRSO) har i de siste årene utviklet seg fra å være et tradisjonelt amatørsymfoniorkester til å bli et semiprofesjonelt orkester med en stamme av fagmusikere, hovedsakelig rekruttert fra MUNOR-ensemblet og lærere fra kulturskolene i distriktet.

Orkesteret avholder 3-4 konserter i året i Haugesund, Karmøy og Tysvær.  Nyttårskonserten i Festiviteten i Haugesund er det årlige høydepunktet. Nyttårskonsertene de siste årene har gått med fulle hus i Festiviteten. I 2021 måtte den dessverre avlyses pga korona.

Det musikalske høydepunktet i 2020 var Jubileumskonserten i Vår Frelsers Kirke 1. november. Konserten var en markering av både orkesterets 80-års jubileum og Ludwig van Beethovens 250-års jubileum. Programmet var fiolinkonserten, med Almuth Chylek som solist, og den kjente 5. symfonien. Dirigent var Lars Erik ter Jung.

Orkesterets musikalske nivå er kraftig forbedret, men vi har ambisjoner om å utvikle orkesteret videre med en større besetning og et bredere repertoire.

Kontaktinfo:

Daglig leder Jon Egil Henriksen
Grasmyrvegen 2, 5570 Aksdal

909 65 864

Epost Jon Egil Henriksen