2020

1. november kl. 1800 Vår Frelser kirke

Nord-Rogaland Symfoniorkester og Ludwig van Beethoven har slått seg sammen om å jubilere dette året. Som kjent er det 250 år siden den store komponistens fødsel. I tillegg er det 80 år siden Nord-Rogaland symfoniorkester ble stiftet. Dette feires med storslagen jubileumskonsert og et særdeles kjent og mye spilt program : Beethovens fiolinkonsert med Almuth Chylek som solist og hans
5. symfoni, Skjebnesymfonien. Dette presenteres med to tyskere sentralt plassert: Komponist Ludwig og solist Almuth og en bergenser, dirigent Lars-Erik ter Jung. Dette er unikt i Haugesund!

 

 

2019

 

HØSTKONSERT -Kopervik kirke 17.november kl. 1930

 

  • Kantor i Kopervik kirke Øystein Bredal er invitert av Nord­-Rogaland Symfoniorkester som solist med orkesteret. På repertoaret står orgel­konsert av Joseph Gabriel Rheinberger, organist og komponist fra Liechtenstein, men som levde mesteparten av livet sitt i München. Han skrev en mengde orgelmusikk, men også andre ting som opera, messer, requiemer og kammermusikk. Vi får et eksempel på det gjennom hans nonett for treblåsere, horn og strykere. I tillegg kommer den sær­deles berømte Adagio av Albinoni og 2. sats fra Beethovens 2. symfoni. Bredal innleder konserten med 1. sats fra orgelsonate i f-moll av Felix Mendelssohn på det flotte og nye orgelet i Kopervik kirke.
  • Øystein Borch Bredal er utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim. Han har vært kantor i Kopervik siden 1993 og er aktiv som både kordirigent, komponist og orgelsolist. Dirigent på konserten er Bernhard Gismervik
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er NRSO-Bocca-VÃ¥rkonsert-2019.jpg

2018

Best of Beatles Tysværtunet 2.11 kl.20:00

Billetter>>>

Forestillingen har høstet gode kritikker og fikk bl.a terningkast 6 i avisa Fremover (Narvik). The Beatles tributebandet «Det Betales» slår seg saman med «Nord – Rogaland Symfoniorkester» for å gje publikum på Tysværtunet Kulturhus «Best of Beatles». God musikk, god stemning og fantastisk dyktige musikkere, kan det bli bedre?

Det Betales fra Drammen med Tor Henning Olsen i spissen, er kjent for de fleste etter mer enn 40 år med sin hyllest til The Beatles. De har spilt mer enn 50 konserter på The Cavern Club i Liverpool, og blitt utropt av The Beatles første manager Alan Williams til «The Best Beatles tribute band in the world». Ikke fordi de ligner på originalene utseendemessig, men fordi de har energi, troverdighet, humor og ekte kjærlighet til musikken de spiller.

Deres nye show «Best of Beatles» er en reise gjennom heile Beatles epoken. Alle de store slagerne kommer på rekke og rad, og man vil få servert låter som She loves you, Yesterday, A hard days night, Help, Something, All you need is love, With a little help from my friends, Hey Jude og mange andre hits. Publikum kan synge med så mye de orker, for her er det høy allsangfaktor!

Premieren til Best of Beatles på Chat Noir i Oslo i mai 2018 blei ein braksuksess, og showet blei umiddelbart booket tilbake i mai 2019. I mellomtiden skal showet besøke de største kulturscenene i heile landet.

På scenen:
Rolf Øyvind Hæg trommer
Bernt Michael Johansen bass og vokal
Magne Frydenlund gitar og vokal
Tor Henning Olsen gitar og vokal
Nord Rogaland Symfoniorkester dirigert av Carl Nilsen, samme dirigent som dirigerte dette programmet i august i Drammen. Han er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og har bl.a. dirigert KORK

Velkommen til tapasbuffet før konserten:
Kl. 19 serveres lett tapasbuffet 185,- i Bestestova. Bestilles innan 25.10, velg billettkategori Tapasbuffet og konsertbillett.
Tapas serveres av Tysværtunet Kafe & Catering.

Vårkonsert

Toner av krystall

Skåre kirke 6. mai kl. 1800

Nord-Rogaland symfoniorkester slår seg sammen med Vissjasskoret om felles vårkonsert. Tittelen har blitt Toner av krystall etter et lite sitat fra teksten i Förklädd gud som er korets og orkesterets fellesnummer. Der møter vi også sopransolist Camilla Schøyen og tenorsolist Kjell Magnus Sandve. Resitasjon: Julie Moe Sandø. Verket er komponert av Lars-Erik Larsson med tekst av Hjalmar Gullberg.
Det er også en glede å presentere orkesterets solocellist Tobias Tellmann som solist i Camille Saint-Saëns Cellokonsert nr. 1. Og i denne lyse maikonserten kompletteres programmet med overtyren Hebridene av Felix Mendelssohn. Dirigent for det hele er Steinar Andsnes.

 

 

 

 

Nyttårskonserten 13. januar 2018 kl, 18:00 Festiviteten Haugesund

Velkommen Nord-Rogaland symfoniorkesters tradisjonsrike nyttårskonsert i Festiviteten. Et spenstig orkester har et usedvanlig innbydende program og stjernesolister.

Vi får vi møte to dansere fra Kompani Haugesund, Martine Bentsen fra Haugesund og Elisabeth Gjerde fra Tysvær. Elisabeth har studert ved Operaens ballettskole og har også bachelor fra Kunsthøgskolen i Oslo der hun bor og frilanser fra. Martine har også utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo og har jobbet i Madrid og Genève og deltar på prosjekter inn og utland som både danser og koreograf. Sammen med orkesteret framføres dans til erketypisk nyttårsmusikk!

Det er også en glede å ønske velkommen til Kristi Anna Isene. Hun er utdannet operasanger fra Grieg Akademiet i Bergen og operahøgskolen i Karlsruhe i Tyskland. Hun har gjestet flere operahus i Europa. I perioden 15/16 til 16/17 var hun fast ansatt som solist ved Theater Vorpommern i Stralsund i Tyskland. For øyeblikket er hun fast på operaen i Münster og har gleden av å debutere med flere store roller. Vi får høre flere av de mest kjente sopranarier bl.a. fra Madame Butterfly og Czardasfürstinnen.

Vi får også møte danseelever fra Skeisvang: Emmelin Moore Ness, Kaisa Dalen Jensen og Elise Fhjeldheim. Det blir en liten forsmak på det som skal skje under skolens konsertuker i februar. Og Nord-Rogaland symfoniorkester samarbeider for første gang i historien med Haugaland ungdomssymfoniorkester – HUSO. Som et fellesorkester framføres Pirates of Caribbean. Dirigent for det hele er den meget dyktige Lars-Erik ter Jung, kjent fra en mengde oppdrag både i inn og utland. Konferansier: Erling Dahl jr.

2017

Typisk klassisk – Nord-Rogaland symfoniorkester konsert 1. oktober  sted: Vår frelser kirke tid:kl. 1930

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jubileumskonsert – Munor med NRSO 23.april kl. 19:30 i Vår Frelser kirke

Munor feirer 10 årsjubileum sammen med Nord Rogaland Symfoniorkester. Dette blir NRSO sin vårkonsert med Mozarts kjente symfoni nr 40 i g moll og overtyren til Don Giovanni. Solist Elga Akhaladze med Mozarts fiolinkonsert i A-dur kv 219. Dirigent Lars-Erik ter Jung

Billetter: ticketCo

4454_Plakat_nyttårskonsert_A3_2017_01_06_kr.indd

 

Nyttårskonsert

NYTTÅRSKONSERT MED NORD-ROGALAND SYMFONIORKESTER LØRDAG  14. JANUAR KL. 1800  På Scandic Maritim hotel

Velkommen til året store begivenhet, Nord-Rogaland symfoniorkesters tradisjonsrike nyttårskonsert. Denne gangen på Maritim Hall. Et rikholdig festprogram og en real solistgalla: 1 sangsolist, 2 fiolinsolister, 3 trompetsolister og en Haugesundkomponist, Bjørnar Utne Reitan, som dirigerer eget verk! Repertoar som spenner fra amerikansk underholdningsmusikk, norsk festmusikk, argentinsk tango, italiensk og fransk opera og selvfølgelig Wienermusikk.

Konferansiér: Erling Dahl jr.

Dirigent for kvelden: Bernhard Gismervik.

Sangsolist: Yulia Khozina

Fiolinsolister: Elga Akhaladze, Xenia Berkova

Trompetsolister:Linda Mattson, Berit Johanne Folkedal, Anne Helen Bergmål

Billetter kan kjøpes her>>

2016

 

BARN JESUS I EN KRYBBE LÅ. Vår Frelsers kirke 18.12 2016 kl. 11:00

Etter forslag fra prost Rune Steensnæs Engedal synger vi julen inn denne søndagen i vanlig gudstjenestetid sammen med Vår Frelsers kirkes kantori og Nord-Rogaland symfoniorkester. Mange av de kjente sangene blir framført slik de er på CD-en koret og orkesteret laget sammen for noen år siden. Det blir også plass til noe eget for orkesteret. Dirigent: Goos ten Napel.

 

En blank stjeen-blank-stjernenatt-bilde112rnenatt. Kulturnatt 22.oktober kl. 20:00 Vår Frelser kirke
Lyriker Kolbein Falkeid har i mer enn 50 år vært sentral i norsk lyrikk, prisbelønnet og stadig aktuell. Han har gitt ut en rekke diktsamlinger. Munor har samarbeidet med ham ved fl ere anledninger. Artist, tekst-forfatter og komponist Tom Roger Aadland har gitt ut seks soloalbum, der det nyeste, «Blondt i blondt», kom ut tidligere i høst. Han er kjent fra NRK P1 og låter som «Min beste ven på ein dårleg dag» og «Like til mi dør». Han har skrevet musikk for alt fra rockeband til symfoniorkester. Aadland sier om å komponere til Falkeids dikt: «Sanglighet ligger til grunn når jeg i dette bestillingsverket har satt musikk til dikt av Kolbein Falkeid. I utgangspunktet har jeg simpelthen valgt tekster som innbyr til musikk. I ettertid registrerer jeg fellestrekk som lys, vann og nattlige inntrykk».
Tom Roger Aadland m/band, Anne Lise Frøkedal og Sigurd Sele (vokal), tekster av Kolbein Falkeid, dirigent Bernhard Gismervik.

 

NRSO og D musikarane endelig plakat-001-001

Nyttarskonsert 2016 Offisiell plakat-001-001

Kulturnatt 2015

NRSO spiller med Kjetil Bjørnstad og Ole Paus lørdag 17. oktober kl. 2000 i Vår frelser kirke

 

Logo 2015 Kulturnatt

NRSO Beethoven plakat redusert

Nyttårskonsert 2015

 

 

 

 

Julekonsert 2014 NRSO

 

 

symfonisk grunnlovsfeiring_plakata3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

konsert5april14_nrso_plakat_mhgsndbanklogo

 

Vårkonsert med Nord Rogaland Symfoniorkester og Gjertrud Økland. Lørdag 5. april kl. 18:00 Festiviteten Haugesund. Dir. Jon Terje Svendsen.

Tango og Ravel

Nyttårskonserten 2014

Festiviteten Haugesund lørdag 11. januar kl. 1800

mer info følger.

Bill: www.festiviteten.no

 

nytta_rskonsert_nordrogsymf_2013

 

 

 

 

 

JuleCD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vårkonsert 2013

  Festiviteten Haugesund søndag 14. april kl. 1800

Vår konsert A3 plakat_600x849

Nyttårskonsert 2013. Video Se Byen fra konserten>>>

12. januar kl. 18.00 i Festiviteten Haugesund

 

KULTURNATT LØRDAG 27. OKTOBER 2012

VÅR FRELSER KIRKE

Kl. 20.00 RUBEN ESPELID OG NORD
ROGALAND SYMFONIORKESTER
Sangeren Ruben Espelid fra Haugesund
har gjort seg bemerket på Haugalandet
med en særegen, myk men
likevel kraftig stemme. Han ble for alvor
kjent for sin opptreden med låten ”Reis
meg opp” på TV2 i 2009. Etter det har
det blitt både julekonserter for fulle hus
og EP.
Nå presenterer han seg i et spennende
konsertsamarbeid med Nord-Rogaland
symfoniorkester og et virkelig ”Feel-
Good-program”. Bandet for anledningen
er Kristoffer Tangen (piano),
Fredrik Luhr Dietrichson (bass) og Jan
Martin Gismervik (slagverk) med.
Dirigent for det hele er Bernhard
————————————————————————————–